Molekulárně epidemiologická charakteristika bakterií rodu Salmonella na území České republiky - Myšková, Petra, 1986-; Karpíšková, Renáta, 1956-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2015)
Disertační práce je zaměřena na typizaci humánních, animálních, potravinových i environmentálních izolátů rodu Salmonella získaných na území České republiky v letech 2011-2015. K typizaci byly použity fenotypové i genotypové metody a na základě výsledků byly popsány možné zdroje a cesty přenosu salmonelózy pro člověka.
The thesis focuses on typing of human, animal, food and environmental isolates of Salmonella obtained in the Czech Republic in 2011-2015. Phenotypic and genotypic methods were both used, and possible sources and routes of transmission of salmonellosis for humans were described.
Vedoucí práce: Renata Karpíšková
Součástí práce je osm komentovaných separátních publikací
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: molekulární epidemiologie; Salmonella enteritidis; Salmonella; sérotypizace; techniky typizace bakterií; molecular epidemiology; Bacterial Typing Techniques; Serotyping; Česko; Czechia; komentáře; disertace; commentaries; dissertations