Molekulárně epidemiologická charakteristika bakterií rodu Salmonella na území České republiky - Myšková, Petra, 1986- (2015)
Disertační práce je zaměřena na typizaci humánních, animálních, potravinových i environmentálních izolátů rodu Salmonella získaných na území České republiky v letech 2011-2015. K typizaci byly použity fenotypové i genotypové metody a na základě výsledků byly popsány možné zdroje a cesty přenosu salmonelózy pro člověka.