Dluhy zůstavitele v rámci řízení o dědictví (pozůstalosti) a otázky související, dle právní úpravy před a po 1. 1. 2014 /

Nedostatečná právní úprava řešení předluženosti majetku zůstavitele způsobuje v praxi mnohé potíže, a to zejména věřitelům zůstavitele i jeho dědicům. Právo by mělo zaručit rozumnou rovnováhu mezi povinností dědiců hradit tyto dluhy a možností uspokojit pohledávky věřitelů zůstavitele a další dluhy...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Rohan, Jiří (Dissertant)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2015
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/163031/pravf_r/
Cover Image
LEADER 05492ctm a22010697i 4500
001 MUB01006349169
003 CZ BrMU
005 20160422102246.0
008 150923s2015 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-08-11 
035 |a (ISMU-VSKP)267999 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD010  |e rda 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 347  |x Soukromé právo  |2 Konspekt  |9 16 
080 |a 347.65/.68  |2 MRF 
080 |a 347.91:347.65/.68  |2 MRF 
080 |a (437.3)  |2 MRF 
080 |a (043.2)  |2 MRF 
100 1 |a Rohan, Jiří  |% UČO 163031  |* [absolvent PrávF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Testators debts within the succession procedure (estate) and other related questions, under the regularization effective before and after the 1st of January 2014  |y eng 
245 1 0 |a Dluhy zůstavitele v rámci řízení o dědictví (pozůstalosti) a otázky související, dle právní úpravy před a po 1. 1. 2014 /  |c Jiří Rohan 
264 0 |c 2015 
300 |a 129 stran 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
502 |a Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2015 
520 2 |a Nedostatečná právní úprava řešení předluženosti majetku zůstavitele způsobuje v praxi mnohé potíže, a to zejména věřitelům zůstavitele i jeho dědicům. Právo by mělo zaručit rozumnou rovnováhu mezi povinností dědiců hradit tyto dluhy a možností uspokojit pohledávky věřitelů zůstavitele a další dluhy zjištěné v rámci řízení o dědictví (pozůstalosti). Tato práce analyzuje stav právní úpravy před a po přijetí nového civilního kodexu a zabývá se jejími hlavními aspekty a problematickými otázkami.  |% cze 
520 2 9 |a There´re many difficulties caused by the lack of proper regularization in case of testator´s property overindebtedness. Law should secure reasonable balance between the duty of heirs to pay testator ´s debts and the possibility of testator´s creditors to satisfy their claims and other debts found out during the succession (estate) procedure. This thesis analyses legal regularization before and after the recodification of civil law and deals with its basic aspects and problematic issues.  |9 eng 
546 |a Anglické resumé 
650 0 7 |a dědické právo  |7 ph119691  |2 czenas 
650 0 7 |a řízení o dědictví  |7 ph128325  |2 czenas 
650 0 9 |a inheritance and succession  |2 eczenas 
650 0 9 |a inheritance proceedings  |2 eczenas 
651 7 |a Česko  |7 ge128065  |2 czenas 
651 9 |a Czechia  |2 eczenas 
655 7 |a rigorózní práce  |7 fd132407  |2 czenas 
655 9 |a doctoral dissertations  |2 eczenas 
658 |a Právo a právní věda  |b Právo  |c PrF Rig-PPV PR (PR)  |2 CZ-BrMU 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra občanského práva  |7 kn20100901001  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/163031/pravf_r/ 
CAT |c 20150923  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0556 
CAT |a HONIGOVA  |b 02  |c 20160422  |l MUB01  |h 1022 
CAT |c 20160811  |l MUB01  |h 1142 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1903 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1919 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1919 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1543 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1555 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1602 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1606 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1614 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1617 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1620 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1627 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1637 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1651 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190326  |l MUB01  |h 1657 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0835 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0838 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0842 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0849 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0856 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0901 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0916 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0924 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0930 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0935 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1002 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1018 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1036 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1042 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200122  |l MUB01  |h 1045 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200916  |l MUB01  |h 0141 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200916  |l MUB01  |h 0734 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1016 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2003 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1240 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2016-08-11 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRAF  |a Právnická fakulta  |2 S1DPF  |b Sklad 1, DPF  |3 DPF-14398  |5 3129165356  |4 75  |8 20160422  |f 51  |f Prezenční DPF 
AVA |a LAW50  |b PRAF  |c Sklad 1, DPF  |d DPF-14398  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j S1DPF