Židovské múzeum v Prešove (1928-1942). História, zbierka, idey, osobnosti a miesta s ním spojené - Švantnerová, Jana (2014)
Dizertačná práce predstavuje prvé komplexné pojednanie o nateraz dostatočne nedocenenom poklade židovského hmotného kultúrneho dedičstva na území dnešného Slovenska, ktorým je Židovské múzeum v Prešove. Svojím rozsahom a zameraním je predkladaná práca najobsiahlejším dielom o židovských rituálnych predmetoch z územia Slovenska, ich zberateľstve a o vystavovaní