Evoluce právní regulace loterií, her a sázek - Salinková, Alena (2015)
Disertační práce v teoretickoprávní rovině vymezuje jednotlivé druhy loterií, her a sázek, mapuje jejich vývoj, a to tak, že kromě informací z historie a podrobného popisu současného stavu poskytuje i pohled do budoucna. Oblast loterního práva a jeho prvky jsou v práci definovány a rovněž vymezeny v interakci s jinými oblastmi práva; disertační práce tak neposkytuje pouze pohled finančněprávní, ale zohledňuje i koexistenci s právem občanským, trestním, či unijním. Podrobně zpracovaná jsou zejména nejvíce diskutovaná témata, jakým je oblast online hazardních her, legalizace výnosů z trestné činnosti, či konkrétní typy her, jako výherní hrací přístroje, interaktivní videoloterní terminály, poker apod. Disertační práce tak poskytuje ucelený pohled na tento segment práva.