Totálna endoprotéza kolenného kľbu(TEP) u pacientov s artrózou - Sánchez López, Felipe; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2015)
Bakalárska práca je zameraná na priblíženie artrózy a následnej implantácie endoprotézy kolenného kĺbu. V teoretickej časti podrobnejšie popisuje anatomické štruktúry kolena, charakterizuje ochorenie, opisuje totálnu endoprotézu kolenného kĺbu, indikáciu k operácii a následnú starostlivosť. Empirická časť sa zameriava na prieskum kvality života a informovanosti pacientov, ktorí absolvovali implantáciu endoprotézy kolenného kĺbu. Podkladom k analýze bolo 76 vyplnených dotazníkov pacientmi, ktorí majú implantát. Výsledky prieskumu preukázali veľký význam zákroku a celkovú spokojnosť pacientov.
Bachelor thesis is focused on the approach of arthrosis and subsequent of the knee joint prosthesis implantation. The theoretical part describes in more detail the anatomical structure of the knee, characterizes the disease describes the total endoprosthesis of the knee joint, indication for surgery and aftercare. The empirical research focuses on the quality of life and awareness of patients who participled prosthesis implantation of the knee joint. The basis for the analysis were 76 completed questionnaires for patients who have an implant. The results great importance surgery and overall patient satisfaction.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: artróza kolenních kloubů; kvalita života; protézy kolene; Knee Prosthesis; Osteoarthritis, Knee; Quality of Life; bakalářské práce; bachelor's theses