Totálna endoprotéza kolenného kľbu(TEP) u pacientov s artrózou - Sánchez López, Felipe (2015)
Bakalárska práca je zameraná na priblíženie artrózy a následnej implantácie endoprotézy kolenného kĺbu. V teoretickej časti podrobnejšie popisuje anatomické štruktúry kolena, charakterizuje ochorenie, opisuje totálnu endoprotézu kolenného kĺbu, indikáciu k operácii a následnú starostlivosť. Empirická časť sa zameriava na prieskum kvality života a informovanosti pacientov, ktorí absolvovali implantáciu endoprotézy kolenného kĺbu. Podkladom k analýze bolo 76 vyplnených dotazníkov pacientmi, ktorí majú implantát. Výsledky prieskumu preukázali veľký význam zákroku a celkovú spokojnosť pacientov.