Psychologická problematika dlouhodobě nemocných - Plechatá, Veronika (2015)
Bakalářská práce se zabývá psychologickou problematikou dlouhodobě nemocných. Teoretická část je zaměřená na psychologickou problematiku nemocných, pojetí zdraví a nemoci a způsob jak zvládají pacienti nemoc a utrpení. Dále je to popsání bolesti, strachu a úzkosti v nemocnici a života člověka během hospitalizace. Obsahem teoretické části práce je také popsání rodiny a jejího významu v nemoci. Praktická část práce analyzuje význam rodiny pro nemocného a její působení na psychický stav nemocného.