Specifika ošetřovatelské péče o pacienty s Alzheimerovou demencí - Pevná, Lenka; Schneiderová, Michaela; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2015)
Bakalářská práce je složena ze dvou částí (teoretické a empirické). Teoretická část je zaměřena na problematiku poskytování specifické ošetřovatelské péče pacientům s Alzheimerovou demencí ( Alzheimerova demence - její výskyt v ČR a ve světe, neuropatogeneze, klinický obraz, diagnostika, terapie , oblasti specifické péče). Empirická část mapuje pomocí kvantitativního průzkumu metodou originálního dotazníkového šetření, deklarované znalosti nelékařských zdravotnických pracovníků o poskytování specifické péče pacientům s Alzheimerovou demencí a jejich zájem o problematiku.
The bachelor thesis consists of two parts (theoretical and empirical). The theoretical part is aimed at issues of providing specific nursing care of patients suffering from Alzheimer´s desease (Alzheimer´s desease - its prevalence in the Czech Republic and in the world, neuropathogenesis, clinical presentation, diagnostics, therapy, areas of specific care). The empirical part uses a questionnaire to conduct a quantitative research of declared knowledges of paramedical sanitary workers about providing specific care to patients suffering from Alzheimer´s desease and their interest in the issue.
Vedoucí práce: Michaela Schneiderová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: Alzheimerova nemoc; ošetřovatelská péče; Alzheimer Disease; Nursing Care; bakalářské práce; bachelor's theses