Specifika ošetřovatelské péče o pacienty s Alzheimerovou demencí - Pevná, Lenka (2015)
Bakalářská práce je složena ze dvou částí (teoretické a empirické). Teoretická část je zaměřena na problematiku poskytování specifické ošetřovatelské péče pacientům s Alzheimerovou demencí ( Alzheimerova demence - její výskyt v ČR a ve světe, neuropatogeneze, klinický obraz, diagnostika, terapie , oblasti specifické péče). Empirická část mapuje pomocí kvantitativního průzkumu metodou originálního dotazníkového šetření, deklarované znalosti nelékařských zdravotnických pracovníků o poskytování specifické péče pacientům s Alzheimerovou demencí a jejich zájem o problematiku.