Kvalita života jedinců po cholecystektomii - Nový, Michal (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na kvalitu života jedince po cholecystektomii. Práce se skládá z dvou částí (teoretické, empirické). První část je zaměřena na kvalitu života (definice pojmu kvality života, dimenze kvality života, kvalita života - zdrav a nemoc) a na problematiku cholecystektomie (definice, příčiny onemocnění, léčba, komplikace, péče o pacienta). Druhá část se zabývá zpracováním dat získaných dotazníkovým šetřením (využití kvantitativní metody, standardizovaného dotazníku doplněného o položky vlastní konstrukce). Cílem bakalářské práce bylo zmapovat, jak jedinec hodnotí míru spokojenosti ve vybraných oblastech kvality života.