Sledování bolesti u pacientů po totální endoprotéze kolene - Musilová, Veronika; Kyasová, Miroslava, 1960-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na sledování bolesti u pacientů po totální endoprotéze kolene. V teoretické části je popsána bolest, její definice, terminologie, dělení a léčba. Dále bolest v ošetřovatelské praxi a poslední součástí teoretické části je popis totální endoprotézy kolene, vyšetření, indikace vedoucí k operaci, příprava pacienta na výkon a pooperační péče. Empirická část obsahuje analýzu a interpretace výsledků průzkumného šetření formou anonymních dotazníků, které jsou zobrazeny v tabulkách a grafech.
The bachelor thesis is focused on monitoring pain in patients after total knee edoprothesis. The theoretical part describes the pain, it´s definition, terminology, classification and treatment. Furthermore pain in nursing practice and the last part of the theoretical part describes endoprothesis total knee examination, leading indication for surgery, patient preparation for the performance and post-operative care. The empirical part contains an analysis and interpretation of results from the exploratory survey using anonymous questionnaires that are displayed in tables and graphs.
Vedoucí práce: Miroslava Kyasová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2015
Keywords: pooperační bolest; protézy kolene; Knee Prosthesis; Pain, Postoperative; bakalářské práce; bachelor's theses