Informovanost diabetiků o prevenci syndromu diabetické nohy - Majerová, Adéla (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou informovanosti diabetiků o syndromu diabetické nohy. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje charakteristice diabetu mellitu, syndromem diabetické nohy a základy edukace diabetiků. Praktická část prezentuje výsledky výzkumného šetření, které proběhlo kvantitativní formou pomocí dotazníku, který se zaměřuje se na získání dat o informovanosti a způsobu sebepéče diabetiků.