Ischemická choroba dolních končetin na podkladě aterosklerózy končetinových tepen - Kozáková, Dana (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na ischemickou chorobu dolních končetin na podkladě aterosklerózy. Obsahem teoretické části je popis anatomie a patofyziologie arteriálního řečiště dolní končetiny, velká část je věnována rizikovým faktorům onemocnění a možnostem léčby. Cílem práce bylo zjistit spektrum pacientů s ischemickou chorobou dolních končetin vyskytujících se na okresním chirurgickém pracovišti, posoudit jejich anamnestická data, výskyt rizikových faktorů a komplikací. Zaměřila jsem se i na způsoby léčby, informovanost pacientů o léčbě a dodržování režimu léčby. Data pro empirickou část byla získána dotazníkovou metodou