Spánková apnoe - použití Berlínského dotazníku u srdečního selhání - Košťálová, Jana (2015)
Bakalářská práce s názvem Spánková apnoe - použití Berlínského dotazníku u srdečního selhání, obsahuje teoretickou část zabývající se problematikou spánku, poruchami dýchání ve spánku a problematikou těchto poruch u srdečního selhání. V empirické části bylo hlavním cílem zkoumání zjistit, zda Berlínský dotazník může být využit u pacientů se srdečním selháním. Výzkum probíhal formou dotazníkového šetření a následně provedenou polysomnografií. Výsledky testovaných hypotéz jsou shrnuty v závěru práce.