Laparoskopie versus laparotomie u vybraných operacích - Janušeková, Ingrid (2015)
Bakalářská práce zjišťuje počet provedených vybraných operací v časovém rozmezí tří měsíců na chirurgickém operačním sále. Mezi vybrané operace se řadí žlučník, apendix a kýly. Také zjišťuje četnost laparoskopických a laparotomických operací. Kromě toho se zaměřuje na komplikace v průběhu operačního výkonu a na komplikace v průběhu pooperační péče. Teoretická část popisuje historii chirurgie, laparoskopie a robotické chirurgie. Dále popisuje laparotomie a laparoskopie u vybraných operací, konverzi, komplikace v průběhu pooperační péče a péči pacienta na operačním sále. Metodika je vedena formou dotazníků vyplněna autorem z dokumentace. Analýza získaných dat poukazuje na četnost jednotlivých operací.