Znalosti žáků základní školy v oblasti první pomoci - Eisenhammerová, Petra (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou první pomoci a její znalostí u žáků 9. ročníků základních škol. Porovnává 2 skupiny žáků. První skupina je edukovaná a druhá nikoli. Teoretická část zahrnuje jednotlivé oblasti první pomoci a také uplatnění první pomoci ve školách. Praktická část se zaměřuje na kvantitavní šetření. Zkoumá celkové znalosti žáků a porovnává skupiny mezi sebou. Poukazuje na nedostatky vědomostí u žáků.