Proces péče o novorozence s ránou - Dvořáková, Jana (2015)
Bakalářská práce popisuje prospektivní studii bez kontrolní skupiny realizovanou v časovém období od roku 2008 - 2014 se zaměřením na proces péče o rány u novorozenců a nedonošených novorozenců. Zpracovává a hodnotí vliv materiálů s měkkými silikony v oblasti efektivní terapie, minimalizace sekundárních traumat v okolí rány a minimalizace bolesti při převazu s využitím objektivizujících škál k hodnocení stavu pacienta i lokálního nálezu poškození kožní integrity.