Kvalita života klientů s peritoneální dialýzou - Bednářová, Jana (2015)
Tématem bakalářské práce je Kvalita života klientů s peritoneální dialýzou. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část bakalářské práce se zabývá onemocněním a léčbou ledvin, dále popisuje roli všeobecných sester při ošetřování peritoneálně dialyzovaných pacientů. Poslední kapitola teoretické části je věnována kvalitě života. V praktické části byla využita kvalitativní výzkumná metoda, formou rozhovoru. Samotného výzkumného šetření se zúčastnilo 10 respondentů. Výzkum je zaměřen na zmapování kvality života peritoneálně dialyzovaných pacientů.