Znalosti všeobecných sester o krevní transfuzi - Najgebaurová, Ema (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na znalosti všeobecných sester o problematice krevní transfuze. Svým obsahem je rozdělena do dvou částí - teoretické a empirické. Teoretická část se v obecné rovině zabývá hemoterapií, poskytuje náhled do historie, popisuje krevní skupiny a pojednává o využití krve a aplikace transfuze v klinické praxi. Dále se také věnuje dárcovtsví krve. Empirická část je založena na kvantitativním šetření, které pomocí originální dotazníkové techniky mapuje deklarované znalosti a zájem všeobecných sester o krevní transfuzi.