Biopsychosociální potřeby očima pacientů s popáleninovým traumatem - Hladilová, Marie (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou biopsychosociálních potřeb očima pacientů s popáleninovým traumatem. Je rozdělena do dvou velkých celků. Teoretická část nabízí pohled na problematiku týkající se popáleninové medicíny, ale také ucelený přehled o ošetřovatelské péči, která je zaměřena zejména na saturaci potřeb člověka s popáleninovým traumatem. Praktická část zjišťuje pomocí kvantitativního dotazníkového šetření, do jaké míry mají pacienti s popáleninovým traumatem uspokojeny biologické, psychické a sociální potřeby.