Zajímají se dospívající o výživu ? - Helešicová, Kristýna (2015)
Zájem o výživu v průběhu posledních let roste. Je však často povrchního charakteru a existuje tak velké riziko neporozumění komplexnosti výživy. Tato práce se zabývá příjmem stravy, stravovacími zvyklostmi a vědomostmi v oblasti výživy u dospívajících. Zmíněná věková skupina je v tomto směru velmi zranitelná. Často, právě kvůli nedostatku informací nebo probíhajícím psychosociálním změnám, dochází k rizikovému chování, které výrazně ovlivňuje oblast výživy a stravování. Součástí práce je dotazníkové šetření, které se zaměřuje na výživové znalosti vybrané skupiny středoškoláků, stejně jako na subjektivní postoje ke stravování. Zahrnuto je také sledování frekvence konzumace skupin potravin, které jsou právě v období adolescence svým způsobem rizikové (ať už z hlediska nedostatku nebo nadbytku).