DNA diagnostika pohlavně přenosných infekcí metodou RealTime PCR - Masarovič, Ondřej (2015)
Tato bakalářské práce se věnuje pohlavně přenosným infekcím způsobených bakteriemi Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, Neisseria gonorrhoeae a Chlamydia trachomatis a jejich rozšíření v populaci se zaměřením na výskyt u osob mužského pohlaví, které často střídají sexuální partnery. Experimentální část studie se zabývá sběrem vzorků, jejich zpracováním a následným vyšetřením na přítomnost těchto bakterií ve vzorcích moči poskytnutých od dobrovolníků pomocí metody RealTime PCR.