Diferenciální a diferenční rovnice a jejich aplikace - Krátká, Adéla (2015)
V této práci se věnujeme systémům diferenčních a diferenciálních rovnic. Zabýváme se metodami řešení a jejich stabilitou. Oba tyto přístupy posléze aplikujeme na ekonomickém modelu vztahu inflace a nezaměstnanosti, který popisujeme pomocí Phillipsovy křivky.