Úvod do problematiky konečných geometrií - Novák, Jakub, 1993- (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje úvodu do teorie konečných geometrií, konkrétně pak poloincidenčními prostory a jejich vlastnostmi. V první kapitole se krátce zabývá výstavbou axiomatických systémů. Následující tři kapitoly postupně popisují poloincidenční prostory a jejich podprostory, zúžení prostorů, duální prostory, přímkové grafy, báze a dimenze konečných poloincidenčních prostorů a jejich homomorfismy. V poslední kapitole se práce zaměřuje na výměnnou vlastnost poloincidenčních prostorů.