Základní kombinatorická pravidla v příkladech a aplikacích - Olivová, Kateřina (2015)
V této bakalářské práci se zabýváme základními kombinatorickými pravidly a jejich využitím při řešení problémů. Práce je rozdělena do dvou kapitol. V první kapitole se věnujeme výkladu teorie týkající se pravidla součtu a součinu, principu inkluze a exkluze. V druhé pak navazujeme řešením nevšedních příkladů využívajících pravidla součtu a součinu i principu inkluze a exkluze. Ty jsou vybírány převážně z nedávno vyšlých zahraničních sbírek a posledních ročníků matematických soutěží.