Vypracování kapitoly pro učebnici středoškolské chemie - Slámová, Nikol (2015)
Tato práce se zabývá tvorbou učebního textu na vybrané téma z organické chemie. Daný text je určen učitelům chemie na středních školách a jejich studentům. Zvoleno bylo téma Alkoholy. Učební text byl strukturován podle doporučení současné didaktické literatury a obsahuje motivační pasáže, otázky k zamyšlení nad jednotlivými chemickými problémy a rovněž dostatek příkladů k procvičení. Vedle samotného učebního textu byla sepsána učitelská příručka na dané téma. Ta obsahuje další úlohy a cvičení, výběr zajímavých a didakticky vhodných pokusů. Dále zde učitelé naleznou i zajímavosti, které mohou využít při výuce. V rámci práce byl text předložen učitelům chemie a jejich žákům, kteří posléze vyjádřili svůj názor pomocí dotazníků. Práce obsahuje shrnutí odpovědí na dotazníky a jejich zhodnocení.