Postavení starosty v organizační struktuře obce - Stloukal, Michal (2015)
Předkládaná rigorózní práce přináší zevrubnou analýzu právního postavení starosty v organizační struktuře obce. Popisuje, jak může starosta z pozice hlavního reprezentativního orgánu ovlivňovat vývoj municipálních záležitostí všeho druhu a zabývá se jeho vztahem k dalším neméně významným obecním orgánům. Závěr rigorózní práce se podrobněji zabývá aktuální problematikou, a to rozborem konceptu de lege ferenda na zavedení přímé volby starostů a jeho promítnutím do současné praxe českých municipalit.