Genetické algoritmy a jejich využití - Rehák, Rastislav (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme genetickým algoritmům a jejich aplikacím v ekonomii. Popisujeme základní strukturu genetických algoritmů, jejich charakteristiky a princip jejich fungování. Jejich použití ilustrujeme na dvou modelech vývoje inflace v prostředí s heterogenními agenty a na testování pravidla technického obchodování na forexovém trhu.