Modelování a simulace parciálních diferenciálních rovnic - Duda, Jan (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá řešením okrajových úloh a řešením parciálních diferenciálních rovnic v programu XPPAUT. Konkrétní postupy v programu jsou popisovány na příkladech. Bakalářská práce popisuje přesný postup, jak se dopracovat k výsledku. Dále popisuje numerické metody, které program XPPAUT využívá při výpočtu zmíněných problémů.