Aplikace integrálů ve fyzice a technice - Biedniakova, Natalia (2015)
Bakalářská práce se věnuje základní teorii integrálního počtu a jejím následném využití v oblasti fyziky a techniky. Na začátku práce jsou uvedené teoretické podklady související s integrálním počtem. Dále se práce zabývá geometrickými a fyzikálními aplikacemi integrálu. Pro lepší pochopení jsou zde také uvedeny obrázky a řešené příklady. Cílem práce je ukázat užitečnost integrálu při řešení nejen známých matematických úloh, ale i jeho nepostradatelnou roli v oblasti fyzikální.