Teorie elektromagnetického pole s vazebnou konstantou závislou na souřadnicích - Matouš, Bohuslav (2015)
Předložená diplomová práce se zabývá teorií elektromagnetického pole s vazebnou konstantou závislou na souřadnicích a používá při tom přístupu BSBM teorie zavedené J. D. Bekensteinem. Je zde ukázáno odvození elektromagnetických zákonů platných pro tuto teorii a tyto zákony jsou aplikovány v elektrostatice, ale především v kosmologii. Kde jsou hledány stabilní konfigurace vesmíru podle této teorie.