Studium bakteriofágových enzymů s využitím jejich exprese v E. coli - Kobzová, Šárka (2015)
V této bakalářské práci se věnuji studiu bakteriofágových enzymů, které štěpí jednu z hlavních komponent buněčné stěny peptidoglykan. Zaměřím se na princip enzymové terapie, možnosti uplatnění fágových proteinů při léčbě bakteriálních onemocnění, dále potom na strukturu a hydrolytickou aktivitu enzymů. V praktické části se budu věnovat přípravě purifikovaných proteinů z fága ф 812 a testování jeho účinku na bakteriích rodu Staphylococcus.