Vícenásobná spirální struktura v galaxiích - Špoková, Magdalena (2015)
Cílem této práce je seznámení se se spirálními galaxiemi, jejich strukturou, potenciálem a simulací pohybu částice v jejich potenciálu. K tomuto účelu byly napsány programy pro integraci drah částic, konkrétně pro logaritmický potenciál, potenciál galaxie s jedním a dvěma systémy spirálních ramen. Pomocí nich jsme zkoumali dráhy hvězd v těchto potenciálech.