Strukturní charakterizace regulační domény tyrozin hydroxylázy - Nedozrálová, Hana (2015)
Tyrosin hydroxyláza katalyzuje přeměnu L-tyrosinu na L-DOPA a je klíčovým enzymem v biosyntéze dopaminu, noradrenalinu a adrenalinu. Její aktivita je regulována fosforylací na N-konci a interakcí s 14-3-3 proteiny. Za účelem využití NMR spektroskopie pro studium struktury regulační domény tyrosin hydroxylázy a její interakci s 14-3-3 proteinem, byl připraven 15N/13C-značený protein ve vysoké čistotě a koncentraci. Tato bakalářská práce popisuje optimalizaci purifikační stategie pro dvojitě značenou regulační doménu lidské tyrosin hydroxylázy. Představuje použití thermal shift eseje pro optimalizaci podmínek purifikace, SDS-PAGE a MALDI MS pro kontrolu kvality vzorku a aplikaci HSQC experimentu jako kontroly sbalení vypurifikovaného proteinu.