Diferenciální rovnice prvního řádu a jejich aplikace - Kočková, Veronika; Hasil, Petr, 1982-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme teorii obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu a jejich aplikacím v různých vědních oborech. V prvních dvou částech je popsaná základní teorie a jednotlivé typy obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu a elementární metody jejich řešení spolu s ukázkami na řešených příkladech. V poslední části se věnujeme jejich aplikacím především v oblasti fyziky, ekonomie a chemie.
In this thesis we study the theory of differential equations of the first order and their applications in the different scientific fields. In the first two parts of this thesis is described the elementary theory and individual types of differential equations of the first order and the elementary methods of their solution together with examples. In the last part we study their applications mostly in the sphere of physic, economics and chemistry.
Vedoucí práce: Petr Hasil
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2015
Keywords: obyčejné diferenciální rovnice; ordinary differential equations; bakalářské práce; bachelor's theses