Diferenciální rovnice prvního řádu a jejich aplikace - Kočková, Veronika (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme teorii obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu a jejich aplikacím v různých vědních oborech. V prvních dvou částech je popsaná základní teorie a jednotlivé typy obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu a elementární metody jejich řešení spolu s ukázkami na řešených příkladech. V poslední části se věnujeme jejich aplikacím především v oblasti fyziky, ekonomie a chemie.