Některá smíšená rozdělení použivané v pojišťovnictví - Jareš, Filip (2015)
V bakalářské práci se věnujeme smíšeným rozdělením, které modelují počet pojistných plnění. Popisujeme Pólya-Eggenbergerovo rozdělení, Delaportovo rozdělení, Waringovo rozdělení, zobecněné Poissonovo rozdělení. Odvodili jsme základní charakteristiky jednotlivých rozdělení, spočítali jsme odhady parametrů momentovou metodou a provedli jsme testy dobré shody u vybraných rozdělení.