Úloha růstových faktorů v diferenciaci embryonálních kmenových buněk do buněk plicního epitelu - Vasarábová, Ivana (2015)
Respirační onemocnění jsou jednou z hlavních příčin úmrtnosti celosvětově. Pokroky ve výzkumu kmenových buněk za poslední léta vyvolaly obrovské nadšení. Představili možnost využití dospělých nebo embryonálních kmenových buněk na opravu nebo obnovu poškozených orgánů. Cílem této práce bylo shrnout poznatky o vlivu růstových faktorů na diferenciaci lidských embryonálních kmenových buněk do fenotypu buněk plicního epitelu, jakož i experimentální srovnání jejich vlivu na in vitro diferenciaci.