Metrické úlohy stereometrie - Ukropcová, Martina (2015)
Účelem této práce bylo vytvořit sbírku řešených příkladů na téma metrické úlohy ve stereometrii. První kapitola obsahuje shrnutí základních pojmů stereometrie, použitých v této práci. Druhá kapitola se zabývá výpočtem odchylek přímek a rovin. Třetí kapitola je věnována zopakování kolmosti přímek a rovin. Poslední kapitola je věnována výpočtu vzdáleností geometrických těles v prostoru.