Výskyt netopýrů na Karvinsku se zaměřením na mokřadní biotopy - Matuszczyk, Jakub (2015)
Tato bakalářská práce je zčásti literární rešerší zabývající se výskytem letounů v mokřadních a vodních biotopech, shrnuje publikované informace o nynějším stavu znalostí v této problematice. Zvláštní zaměření je kladeno na biotopy poznamenané lidskou činností. Součástí je také souhrn přehledů lokalit pro jednotlivé druhy netopýrů nacházející se na území okresu Karviná. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí, kdy v první části nalezneme právě zmiňovanou rešeršní část. V druhé části se nachází zpracovaná nálezová databáze do jednotlivých přehledů lokalit pro každý druh netopýra, včetně faunistických distribučních map.