Komplexní elementární funkce a jejich vlastnosti - Družbíková, Kateřina (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje komplexním elementárním funkcím a jejich vlastnostem. Na začátku textu je uvedena základní teorie, kterou čtenář potřebuje k další orientaci v práci. První kapitola je věnována komplexním číslům a jejich geometrické interpretaci, další část se zaměřuje obecně na funkce komplexní proměnné, především na vlastnosti holomorfních funkcí a na Cauchyho--Riemannovy rovnice. V závěru první kapitoly se pojednává o nekonečných řadách, nejvíce je zde rozebrána teorie mocninných řad a především problematika konvergence. Hlavním pilířem této práce je však druhá kapitola, která se věnuje již zmiňovaným komplexním elementárním funkcím. Postupně jsou zde rozebrány exponenciální, goniometrické a hyperbolické funkce a stručně jsou zmíněny polynom, racionální lomená funkce, n-tá mocnina a n-tá odmocnina. Závěrečná část se potom věnuje logaritmu, obecné mocnině, cyklometrickým a hyperbolometrickým funkcím.