Aktivita netopýrů a diverzita jejich společenstev v Oboře Soutok (BR Dolní Morava) - Němcová, Anna (2015)
Bakalářská práce Aktivita netopýrů a druhová diverzita jejich společenstev v Oboře Soutok (BR Dolní Morava) je zaměřena na analýzu dat z let 1999 a 2000 z oblasti Obora Soutok. Tato data byla získána detekcí echolokačních signálů ultrazvukovými detektory. Monitorování letové aktivity bylo prováděno metodou liniových transektů a bodovou metodou. Z celkového počtu 845 min, kdy probíhalo pozorování, byly netopýří hlasy zaznamenány v 352 min, což činí téměř 42% aktivitu. Lužní les, který zde tvoří 71 % rozlohy je bezesporu významným lovištěm. Váže na sebe velké množství vodních biotopů, které se ukázaly jako nejpreferovanější biotop v oblasti. Jako další významný biotop se prokázalo ekotonové pásmo mezi loukou a lesem.