Fluorescenční značení při sledování imunokomplexů v reálném čase - Věžník, Jakub (2015)
V této bakalářské práci se věnujeme konstrukci evanescentního optovláknového biosenzoru za účelem sledování vazby fluorescenčně značeného albuminu na protilátku. Jsou vyzkoušeny různé způsoby převodu excitačního světla do optického vlákna: dichroické zrcátko, otočné zrcátko a přímé spojení plastových vláken.