Vzájemné interakce komponent multiproteinových komplexů účastnících se replikace DNA - Pomajbíková, Klára (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu replikace DNA se zaměřením na jednotlivé komponenty dynamického proteinového komplexu, zvaného replizom, a na další enzymy účastnící se tohoto děje, kdy se zabývá specifickými rysy především u rostlin. S ohledem na význam telomerázy při tomto procesu byla detekce interakcí replikačních faktorů vztažena k jednotlivým doménám její podjednotky TERT a jejímu interakčnímu partneru POT1a ve snaze zase o něco více poodhalit pavučinu jejího buněčného interaktomu. K detekci protein-protein interakcí byla využita metoda yeast-two-hybrid.