Cíleně-náhodná mutageneze lektinu RSL - Bartáková, Diana (2015)
Tato práce se zaměřuje na cíleně-náhodnou mutagenezi lektinu RSL, která spočívá ve vytvoření náhodné mutace na dopředu zvoleném místě, a to Ala40, protože se podílí na vazbě sacharidů a zodpovídá za jejich selektivitu a aktivitu, Gly39, protože drží strukturu vazebního místa a Asp32, protože zvyšuje potenciál vodíkové vazby. Práce je primárně zaměřena na optimalizaci mutační PCR a některých metod high-throughput screeningu. Bakalářská práce obsahuje kromě zpracované literární rešerše také popis užívaných metod a výsledků, které sumarizují postupy cíleně-náhodné mutageneze a testování exprese a purifikace proteinu RSL s šesti oligohistidinovými kotvami pro jeho možné uplatnění při high-throughput screeningu.