Distribuce nanočástic z manganu v živočišných tkáních - Kováč, Ondrej (2015)
Tato bakalářská práce byla vypracována za účelem zdokumentování distribuce manganových nanočástic v orgánech a tkáních myší (Mus musculus) po inhalačním experimentu. Teoretická část je věnována sloučeninám a toxicitě manganu, všeobecnému popisu nanočástic, jejich praktickému i teoretickému využití a přípravě. V praktické části jsou popsány materiály a metody použité při pitvě, výrobě nanočástic a přípravě preparátů pro světelnou a elektronovou mikroskopii. Výsledky práce a diskuze obsahují fotografie z elektronové a světelné mikroskopie a vyhodnocení chemické analýzy popsaných orgánů.