Matematické konstanty - Sucháček, Jan (2015)
V této bakalářské práci se budeme věnovat významným konstantám e, pí a zlatému řezu. V textu práce uvedeme základní historii a důkaz iracionality všech uvažovaných konstant a také důkaz transcendence čísel e a pí. V kapitole o čísle e navíc zmíníme jeho výskyt ve finančnictví. U zlatého řezu nastíníme jeho propojenost s Fibonacciho čísly.