Využití homologní rekombinace u kvasinkového dvoj- hybridního systému pro vývoj rekombinantních protilátek cílených pro aplikace in vivo - Markvartová, Michaela (2015)
Využití vazebných molekul ve vědě, výzkumu a medicíně neustále stoupá. Mezi významné vazebné molekuly patří například rekombinantní protilátky. V medicíně se stávají tyto molekuly důležitými léčivy a ve výzkumu mohou sloužit k detekci cílových molekul. Rostoucí poptávka po in vivo aktivních rekombinantních molekulách je impulsem pro vývoj nových postupů pro přípravu a především selekci požadovaných rekombinantních protilátek. Tato diplomová práce se zabývá vazebnými molekulami se zaměřením na rekombinantní protilátky a především využití homologní rekombinace kvasinek k jejich přípravě. Výběr protilátek je zajištěn kvasinkovým dvojhybridním systémem, který probíhá v živých buňkách, čímž je zajištěna vazebná aktivita molekul v prostředí uvnitř buněk.