Optimalizace metodiky zastavení proliferace buněk pomocí UV záření nebo ultrazvuku. - Slanina, Peter (2015)
Bakalářská práce popisuje optimalizaci procesu zastavení proliferace buněk. Teoretická část zahrnuje popis účinků UVA záření a ultrazvuku na BHK buňky. Praktická část zahrnuje práci s BHK buňkami ve sterilním prostředí a jednotlivé kroky při jejich kultivaci. Konkrétní experimenty jsou pak zameřeny na sledování vlivu více faktorů (dávky záření, délky kultivace, počáteční koncentrace buněk) po působení UVA záření. Změny počtu buněk byly sledovány pomocí Bürkerovy komůrky pod mikroskopem a pomocí průtokového cytometru.